Det här godaste bullarna jag känner till... mina favoritbullar hur som helst! Satsa på att baka dessa imorgon och ni kommer inte att bli besvikna!!

1 plåt/20 buns

  • 1 msk kardemummakärnor
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g färsk jäst
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g mjukt smör
  • 1 ekologiskt ägg
  • 11–12 dl vetemjöl special

Fyllning

  • 50 g pekannötter
  • 50 g valnötter
  • 250 g mjukt smör
  • 1 1/2 dl farinsocker
  • 1 msk malen kanel
  • 1 1/2 dl russin
  • Smör till formen
  • Ägg till pensling
  • Pekannötter och råsocker att strö över
  1. Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölken och grädden tills den är fingerljummen, 37 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med vätskan, strösocker, salt, smör och ägg.
  3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
  4. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i 45–60 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Krossa nötterna grovt med händerna och blanda dem med smör, farinsocker, kanel och russin till en mjuk röra.
  7. Kavla ut vetedegen tunt och stryk på rikligt med fyllning. Rulla ihop den till en tajt rulle.
  8. Lägg skarven neråt och skiva rullen i 2 cm tjocka skivor. Det ska bli cirka 20 bullar.
  9. Smörj en plåt med höga kanter och lägg i bullarna. Tryck ner mitten av bullarna med tummen.
  10. Jäs under bakduk till dubbel storlek i 45–60 minuter.
  11. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pekannötter och råsocker.
  12. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt dem svalna och ringla över glaze (se recept nedan).

Cream cheese glaze

  • 200 g philadelphiaost
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 1/2 dl florsocker
  • Skal av 2 lime och saft av 1 lime
  1. Blanda philadelphiaost, sirap och florsocker i en skål.
  2. Smaksätt med rivet limeskal och saft.
  3. Vispa glazen med elvisp tills den är luftig.
  4. Ringla ut glazen över bullarna när de har svalnat något.
  5. Låt dem svalna helt och bryt sedan loss dem från varandra.

Bakplåt till America Sticky Buns hittar du på Leilas General Store.

$article.get("Beskrivning")

Taggar  Bullar choklad citron kanel kardemumma kardemummaknutar munkar