De här pannkakorna serveras traditionellt som frukost med lönnsirap och en klick smör. Man kan med fördel smaksätta pannkakorna med färska bär eller skivad banan.

8 pannkakor

  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 citron
  • 2 msk smör
  • 2 1/2 dl mjölk 3%
  • 1 ekologiskt ägg
  • Smör till gräddning
  • Florsocker och vaniljglass till servering
  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, strösocker, vaniljsocker och rivet citronskal i en bunke.
  2. Smält smöret, vispa ihop med mjölk och ägg och rör ner det i bunken med de torra ingredienserna.
  3. Grädda pannkakorna gyllene i smör i en medelvarm stekpanna.
  4. Servera pannkakorna varma med florsocker och vaniljglass.

Taggar  A piece of cake middagstips mjölk pannkaka