Det här är Leilas favoritmuffins. De är som muffins och smulpaj i kombination och otroligt saftiga.

6 stora muffins

Grundrecept

  • 100 g smör
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl ekologisk mjölk
  • Skalet av 1 citron
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Crumble

  • 75 g kallt smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker

Fyllning

5 dl färska blåbär (eller frysta)

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
  3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
  5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
  6. Varva smeten med blåbären tills formarna är fyllda till 2/3. Lämna några blåbär till garnering.
  7. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
  8. Strö lite crumble på toppen och garnera med några blåbär på varje muffins.
  9. Grädda muffinsen i mitten av ugnen cirka 20 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när du dragit ut den.)

Taggar  blåbär Cupcakes muffins smulpaj