Leilas enkla och snabba receptet på blåbärsscones med citron är fantastiskt gott. Scones går väldigt fort att baka och ska serveras nygräddade!

6 scones

  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl råsocker
  • 125 g kallt smör
  • 1 ekologiskt ägg
  • 2 dl mjölk
  • Ägg, mandelsmån och råsocker till pensling
  • Skal av 2 citroner
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
  3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. 
  4. Vispa samman ägg och mjölk.
  5. Blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg, tillsätt 1 dl extra vetemjöl och rivet citronskal i degen 
  6. Platta ut degen till en längd, cirka 3 cm tjock, på mjölat bakbord och skär den i trekantiga bitar eller stansa ut ringar.
  7. Vik försiktigt in blåbären i degen utan att de mosas sönder
  8. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån och råsocker.
  9. Grädda dina scones gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Taggar  blåbär citron muffins scones