4 PORTIONER

4 torskryggsfiléer
olja och smör till stekning

Misomarinad:
2 msk sake
2 msk mirin
1 dl ljus eller mörk misopasta
¾ dl socker 

1 pkt belugalinser
2 pkt babyspenat à 70 g
2+2 vitlöksklyftor
vattenkrasse

  1. Värm sake, mirin, miso och socker i en kastrull tills sockret har smält. Låt svalna.
  2. Koka belugalinser enl förpackningen och låt 2 vitlöksklyftor koka med.
  3. Skär bort skinnet på fisken och marinera den i misoblandningen i en stund.
  4. Stek den rumstempererade fisken på hög värme ett par minuter på båda sidor tills den får fin färg. Låt den därefter ligga kvar i pannan och steka på eftervärme.
  5. Under tiden, skiva 2 vitlöksklyftor och fräs dem tillsammans med spenat och kokta belugalinser. 
  6. Servera torsken på en bädd spenat och linser och toppa med vattenkrasse.