2 PORTIONER + 1 BURK GRANOLA

1 paket frysta björnbär
2 dl frysta hallon
1 stor mogen banan
1 msk mandelsmör
1 mjuk stor dadel, blötlagd
1 tsk vaniljpulver
ca ½ dl nötmjölk

Topping:
granola
björnbär

Blond Granola:
1 dl vita sesamfrön
1 dl melonkärnor
1 dl solrosfrön
5 dl havregryn
2 tsk vaniljpulver
¾ dl lönnsirap
½ dl kokosolja, smält
½ dl vatten
3 dl kokosflakes, rostade
2 dl mullbär

  1. Mixa alla ingredienser i en stark blender eller matberedare. Konsistensen ska bli krämig och kall (som en soft serve ice cream).
  2. Toppa med granola och björnär.

Blond Granola:

  1. Sätt ugnen 150 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål, förutom kokosflakes och mullbär.
  3. Vispa ihop kokosolja, lönnsirap och vatten och vanilj.
  4. Häll över vätskeblandningen och krama ihop allt väl.
  5. Bred ut granolan på plåten och grädda i ca 25 minuter, eller tills granolan är gyllene. Rör om under tiden.
  6. Ta ut plåten och låt svalna. Blanda i kokosflakes och mullbär och häll upp i glasburk.