Denna sallad är perfekt att både ha med på en buffé eller som ett tillbehör till grillat kött eller kyckling. Den är blixtsnabb att göra. Koka linserna i riktigt saltat vatten, annars blir de för klena i smaken. Här brukar jag ibland fuska med bönor från konserv men det är enkelt att koka själv, om tiden finns. Jag kokar alltid bönor i buljong med vitlök och gul lök som förhöjer smaken.

4 PORTIONER

4 dl kokta röda linser

1 burk (410 g) kokta svarta bönor

1 burk (410 g) kokta stora vita bönor

½ klyfta vitlök

1 kruka persilja

3 msk olivolja

Flingsalt Svartpeppar från kvarnen

1 påse (65 g) ruccolasallad

½ dl torkade tranbär

½ dl pistagenötter

  1. Blanda linser och bönor i en skål.
  2. Rör samman riven vitlök, finhackad persilja, olivolja och blanda sedan med bönorna. Smaksätt med flingsalt och svartpeppar.
  3. Varva bönsalladen med ruccola, torkade tranbär och pistage på ett serveringsfat.