En brownie ska vara saftig och krämig i konsistensen. Det här receptet på brownie cupcakes är goda att servera både till fika och som dessert med lättvispad grädde och hallon.

12 cupcakes

 Lättvispad grädde och färska hallon till servering

  1.  Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rosta hela hasselnötter gyllene i mitten av ugnen i 5–10 minuter. Låt svalna något och gnugga sedan loss det mesta av nötternas skal med hjälp av en kökshandduk.
  3. Vispa smör, strösocker och muskovadosocker krämigt.
  4. Rör ner kakao, sirap och salt. Blanda vetemjöl med bakpulver.
  5. Vispa ner ett ägg i taget och vänd sist i vetemjölet i smeten.
  6. Hacka chokladen grovt och rör ner den tillsammans med de hela hasselnötterna i smeten.
  7. Placera ut pappersformar (i en muffinsplåt) och fyll formarna till 2/3 med smet.
  8. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader.
  9. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Prova med en sticka, de ska vara lite kladdiga i mitten.
  10. Servera med grädde och färska hallon.

Taggar  Brownies choklad Cupcakes kakao