Den här chokladiga och mjölkfria brownien är helt galet god! Det ultimata bakverket för glutenintoleranta gäster. Servera med lite lättvispad grädde.

1 form/12 brownies

Lättvispad grädde till servering

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och chokladen, rör slätt och låt svalna.
  3. Vispa ägg, strösocker och frön från urskrapad vaniljstång vitt och luftigt.
  4. Hacka valnötterna grovt och spara några hela till garnering. Rör ner hackade valnötter, kakao, salt och rivet apelsinskal i äggsmeten.
  5. Vänd försiktigt ner chokladsmöret.
  6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
  7. Garnera ytan med de hela valnötterna.
  8. Grädda kakan i mitten av ugnen i 20–25 minuter. Den ska ha stelnat till när man skakar formen försiktigt men vara mjuk i mitten, annars blir den lätt för smulig.
  9. Låt kakan svalna, skär den i rutor och servera med grädde.

Taggar  Brownie choklad glutenfri kakao