Till den här läskande lemonaden kan man använda färska eller frysta körsbär. Det har mer med säsongen att göra. För den som har riktigt sura bär i sitt körsbärsträd är denna lemonaden ett bra tips. Ofta har sura bär mycket smak bara man tillsätter sötma och i det här fallet har jag använt socker men det går även bra att byta till agavesirap eller en naturell honung.

1 STOR TILLBRINGARE

500 g körsbär

1 ½ dl strösocker

1 vaniljstång

1 ½ dl vatten


8 dl kolsyrat vatten

3 dl färskpressad citronsaft

Isbitar

Körsbär och citron till garnering

  1. Kärna ur och sjud körsbären i en kastrull tillsammans med strösocker, vaniljstång och vatten i cirka 30 minuter, tills de blir en sirap. Låt svalna.
  2. Blanda med kolsyrat vatten, färskpressad citron och isbitar (vill du söta den ytterligare tillsätter du bara lite socker).
  3. Servera i glas med körsbär och citron som garnering.