Det här är en familjerätt som man enkelt fixar ihop en vardagskväll. Ungarna gillar den, och man skulle kunna kalla den en lite fuskig asiatisk middag. Vill du ha en ännu krämigare Chicken Thai kan du tillsätta lite vispgrädde till grytan. Var bara noggrann med att inte koka kycklingen för länge, då kan den lätt bli torr.

4 PORTIONER

800g kycklingfilé

1 1/2dl ostronsås

1dl sweet chilisås

2 små burkar strimlade bambuskott

1 burk (400ml) kokosmjölk

Saft av 1 limefrukt

1dl cashewnötter

Flingsalt

Svartpeppar från kvarn

Tillbehör till servering:

Kokt jasminris, koriander och sweet chili sås

  1. Skär kycklingen i bitar och marinera dem med ostronsås och sweet chilisås i cirka 15 minuter.
  2. Stek kycklingen gyllene i stekpanna. Tillsätt bambuskott, kokosmjölk, limesaft, salt och peppar, låt det koka samman.
  3. Rosta kokosflingor och cashewnötter var för sig i en torr kastrull (lägg gärna med lite flingsalt bland nötterna).
  4. Servera grytan med kokt ris, kokosflingor, cashewnötter, koriander och sweet chilisås.