Det här är mitt favoritrecept på cookies och det är perfekt att göra en kakdeg att ha på lager i frysen de närmaste veckorna. Då är det bara att ta ut, skiva upp och grädda efter behov.

25 cookies

  • 125 g mjukt smör
  • 1 dl råsocker
  • 1 ekologiskt ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl havregryn
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • Skal av 1 lime
  1. Vispa smör och råsocker krämigt och rör i ägget.
  2. Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
  3. Hacka chokladen grovt, riv limeskalet och blanda i degen.
  4. Forma degen till en rulle (cirka 5 cm i diameter) och rulla in den i bakplåtspapper eller plastfolie. Frys den sedan i cirka 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 180 grader.
  6. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda kakorna gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Taggar  choklad cookies kakor