En brownie ska vara saftig och krämig i konsistensen. Det här receptet på brownies lärde jag mig när jag jobbade på ett franskt konditori i Stockholm. Den är god att servera både till fika och som dessert med mjuk vaniljglass.

1 plåt

  • 350 g mjukt smör
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl kakao av god kvalitet
  • 1 dl ljus sirap
  • 1/2 tsk salt
  • 6 ekologiska ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 400 g vit kvalitetschoklad
  • 250 g valnötter

Fudge Glaze

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk malen ingefära
  • 400 g mörk kvalitetschoklad 70%
  • Valnötter till garnering
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
  3. Rör ner kakao, sirap och salt.
  4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
  5. Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.
  6. Lägg ett bakplåtspapper i bottnen av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15–25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
  8. Låt kakan svalna.

Fudge Glaze

  1. Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära. Ta av kastrullen från värmen.
  2. Finhacka chokladen och blanda den med den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
  3. Bred ut glasyren över kakan, strö över valnötter och låt den stelna i kylen. Skär sedan kakan i rutor.

Taggar  Brownies choklad ingefära valnöt