Dessa saftiga och sega kakor åt jag för första gången när jag jobbade lite extra på Waldorf Astoria i New York. Man kan göra dem med salta jordnötter också. Grymt goda! Foto: Leila Lindholm

12 stora kakor

250 g mjukt smör

½ tsk salt

1 dl strösocker

1 ½ dl ljust muscovadosocker

1 tsk vaniljsocker

1 ägg

4 ½ dl vetemjöl

½ tsk bikarbonat

100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

100 g pekannötter

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, salt, strösocker, farinsocker och vaniljsocker krämigt. Tillsätt ägg och vispa lite till.
  3. Rör ner vetemjöl med bikarbonat och forma till en deg, tillsätt grovt hackad choklad och hela pekannötter.
  4. Forma degen till en rulle, plasta in och låt den vila i kylen någon timme.
  5. Forma 12 bollar av degen, lägg dem plåtar med bakplåtspapper och platta till dem.
  6. Grädda kakorna gyllene 12-15 minuter.

Taggar  choklad cookies kakor pekannöt