Leilas Chocolate Swirl Cheesecake

1 Chocolate Swirl Cheesecake

1 Cheesecake

  • Kexbotten
  • 400 g digestivekex
  • 200 g smör

Fyllning

  • 600 g philadephiaost
  • 2 1/2 dl kesella 10%
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ekologiska ägg
  • 1 dl vispgrädde

Chocolate Swirl

  • 150 g mörk kvalitetschoklad 60%
  • 3 msk espressokaffe

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel). 
3. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
4. Tryck ut kexblandningen till en botten i en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
5. Förgrädda botten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, låt svalna. Sänk ugnstemperaturen till 140 grader. 
6. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
7. Blanda i strösocker och vaniljsocker.
8. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
9. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner kaffet.
10. Dela upp smeten i 2 skålar och blanda ner den varna chokladen i den ena smeten. 
11. Varva smeterna om varandra över kexbotten.
12. Dra ett mönster med en kniv eller tandpetare genom smeten.
13. Grädda kakan i cirka 1 ½ timme tills den stannat helt. 
14. Låt svalna och servera kakan ljummen eller kylskåpskall.

Taggar  Cheese choklad