Choklad och kokosrutor

1 plåt/24 bitar

  • 175 g mjukt smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ dl kakao av god kvalitet 
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 nypa salt
  • 3 ekologiska ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl

Toscasmet

  • 75 g smör
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • ¾ dl matlagningsgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 200 g kokosflingor 


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
3. Rör ner kakao, sirap och salt.
4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna

Toscasmet

  1. Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp. 
  2. Häll toscan över kakan och grädda ytterligare 10 minuter. 

Taggar  choklad kokos