Leilas tips: Dessa whoopies serveras färska, samma dag som de bakats.

20 Whoopies

  • 100 g mjukt smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 knivsudd salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 3 msk espressokaffe
  • 1 ekologiskt ägg
  • 1/2 dl kakao av god kvalitet
  • 75 g smält choklad
  • 1 dl crème frâiche

Nutella frosting

  • 1 dl Nutella
  • 4 dl florsocker
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g philadelphiaost
  • 1 msk kaffe

Strössel till garnering.

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Vispa smör och strösocker krämigt.
  3. Tillsätt alla de torra ingredienserna och rör om ordentligt.
  4. Blanda i ägg, kaffe, smält choklad och crème frâiche för hand och rör till en slät kaksmet.
  5. Fukta händerna med kallt vatten och rulla kakorna till bollar som är lite mindre än en pingisboll.

Nutella frosting

  1. Vispa nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
  2. Rör ner kaffet.
  3. Montering: Bred lite frosting på undersidan av en kaka och tryck fast en annan på frostingen som en macaron.

Garnera med strössel.

Taggar  choklad Nutella vanilj Whoopies