1 stor burk (2 liter)

10 dl kokt quinoa, al dente

2 dl sötmandel

2 dl pumpakärnor

1 dl chiafrön

½ tsk vaniljpulver

1 tsk flingsalt

3 msk kakao av god kvalitet

1 dl kokosolja, flytande

1 1⁄2 dl flytande honung

2 dl skalade, rostade hasselnötter

3 dl hyvlad kokos, rostad

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda quinoa med sötmandel, pumpakärnor, chiafrön, salt, vaniljpulver och kakao i en bunke.
  3. Smält kokosolja i en kastrull och blanda ner det tillsammans med honung.
  4. Rosta granolan i cirka 30 minuter. Sänk värmen till 100 grader och grädda i ca 90 minuter eller tills den känns rostad. Ta ut och låt svalna (först då blir den crunchy).
  5. Hacka hasselnötterna grovt eller låt dem vara hela. Blanda i nötter och hyvlad kokos. Häll upp på burk.

Taggar  chiafrön choklad granola