Chokladkrämen kan du även smaksätta med vanilj eller lakritspulver.

6 portioner

  • 1 burk mascarpone
  • 2 msk agave sirap eller honung
  • 100 g 70% kvalitetschoklad 
  • 1 nypa vaniljpulver alt ½ vaniljstång
  • Rivet skal och saft av 1 klementin
  • 1 äggula

 Garnering:

  • 6 kardemumma- eller mandelbiscotti
  • Några droppar Olivolja
  • Någon nypa flingsalt

1. Lägg hälften av mascarponen i en tjockbottnad kastrull tillsammans med den finhackade chokladen, sirapen, rivet skal och saft av klementinen samt vaniljpulvret.


2. Låt det smälta samman på svag värme.


3. Tillsätt resterande mascarpone och äggulan och vispa till en jämn kräm.


4. Häll upp chokladkrämen i små glas. Låt stå svalt i ca 2 tim


5. Toppa chokladkrämen med hackad biscotti, ringla över några droppar olivolja och strö över ett par saltflingor.

 Tips: Chokladkrämen är supersmaskig att servera tillsammans med Citruscarpaccio.