Tänk att detta lilla frö kan vara ett sådant ”superlivsmedel”. Det innehåller mer omega 3 än någon annan naturlig källa. Den här smarriga chokladpuddingen brukar jag bjuda på till dessert, och mina vänner tycker det är fasligt gott. Denna pudding funkar lika bra som ett mellanmål.

4 PORTIONER

4 msk chiafrön

4 dl kokosmjölk

Skal av ½ limefrukt

2 msk kakao av god kvalitet

1 nypa vaniljpulver

2 tsk flytande honung

4 msk hyvlad kokos

Bigarråer till servering

  1. Blanda chiafröna med kokosmjölk, rivet limeskal, kakao, vaniljpulver och honung i en skål.
  2. Låt puddingen svälla i kylen i cirka 1 timme. Rör om då och då.
  3. Rosta kokosen i en torr och het kastrull.
  4. Servera chiapuddingen i koppar eller glas toppad med rostad kokos och bigarråer.

Taggar  chiafrön chokladpudding glutenfri laktosfri nötfri rawfood thefreshfoodie vegan äggfri