Detta är en riktigt maffig chokladtårta som jag gjorde i ett av mina julprogram ett år. Den är gjord enligt amerikanskt maner i tre lager med massor av chokladfrosting. Mumsfilibaba!

1 tårta

 

Peanutbutter frosting (till 1 tårta): 

  • 1.5 dl mjukt jordnötssmör 
  • 8 dl florsocker 
  • 1 dl kakao av god kvalitet 
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 300 g Philadelphiaost 
  • 2 msk varmt kaffe 
  • Saltade jordnötter, pistagenötter, pekannötter, cashewnötter och hasselnötter till garnering 
  • Röda cocktailbär, silver eller guld non-stop till att dekorera tårtan

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör, muscovadosocker och sirap krämigt.

3. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.

4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt.

5. Vänd försiktigt ner mjölken och de torra ingredienserna i äggsmeten.

6. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ner den i smeten.

7. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i smeten.

8. Fördela smeten i 3 smörade 24 cm i diameters kakformar med löstagbar botten. Se till att smeten bredes ut jämt över formen.

9. Grädda i mitten av ugnen, i cirka 15 minuter. Låt svalna och lossa försiktigt från formarna.

10. Peanutbutter frosting: Rör försiktigt ihop alla ingredienser.

11. Låt sedan frostingen stelna till lite i kyl eller frys.

12. Bred frostingen på tårtan och garnera med nötter och bär.

Taggar  choklad frosting jordnötter kakao