Leilas grundrecept på tryffel går att variera i massor av olika goda smaker. Istället för pepparmyntsolja kan man smaksätta med tex. chili och kanel, rivet citronskal, björnbär, mörk rom, whiskey, ingefära, pepparkakskryddor eller krossad kardemumma. Det går även att rulla tryfflarna med olika smaksatta sockersorter eller kakao. -Jag brukar rulla i råsocker blandat med stött kardemumma, eller strösocker med rivet citronskal som har fått stå framme och torka, eller råsocker och kanelblandning eller apelsinsocker. Bara fantasin sätter stopp….

Ca 20 chokladtryfflar

  • 250 g kvalitetschoklad 70%
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk honung
  • 1 msk smör
  • 1 nypa flingsalt
  • Kakao till rullning
  1. Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
  2. Koka upp grädde och honung och häll den över chokladen under mixning, tillsätt smör och mixa.
  3. Smaksätt med valfri krydda (se variationer), mixa eller behåll tryffeln naturell.
  4. Häll över chokladen i en plastlåda med lock och låt den stelna i kyl, cirka 4 timmar.
  5. Rulla den till kulor (tryfflar) och rulla dem i kakao.

Taggar  choklad honung Tryffel