The Barn

Fyra vänner från Vara monterade ner en gammal lada på landet och använde delarna till att inreda sin drömrestaurang. På The Barn serveras ordentlig mat på noga utvalda råvaror, och det mesta som serveras är gjort från scratch. Kom ihåg att ringa innan och boka bord!

The barn
Kyrkogatan 11
411 15 Göteborg 
www.thebarn.se


Folk

För vegetarianen rekommenderas varmt restaurangen i Folkteaterns foajé, FOLK. Välj storlek på din meny utifrån hur hungrig du är, och in kommer fräscha smårätter som du delar med ditt sällskap, allt helvegetariskt. Till detta rekommenderas du naturviner och goda ölsorter.  Menyn ändras beroende på säsong, men med rätter som Tomatostron eller Blomkålsshots så kan du räkna med en överraskande meny oavsett vilken tid på året du går dit.

Folkteatern
Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg 
www.folkteatern.se


Dubbel Dubbel

Njut av fräsch asiatiska smaker i internationell miljö på Dubbel Dubbel. Smarriga dumplings, långkokt sidfläsk och fräscha sidorrätter utlovas. Till detta rekommenderas varmt en bourbon yuzu, en cocktail smaksatt med den fräscha asiatiska citrusfrukten yuzu.

Dubbel Dubbel
Surbrunnsgatan 8
411 19 Göteborg
www.dubbeldubbel.se


På Kanelen

Rawfoodfantasten ska bege sig till På Kanelen i stora saluhallen. Goda färskpressade juicer och smoothies och små rawbollar i goda smakvarianter. Prova kanelrullen, en riktig energikick  i kanelbullesmak.

På Kanelen
Stora Saluhallen, Kungstorget

411 17 Göteborg 
www.pakanelen.com


Flickorna Kanold

Hos Flickorna Kanold som i grunden är choklad- och karamelltillverkare får man jättegoda hembakade bakverk och gott kaffe. Jättetrevlig frukostbuffé och fat med karameller för provsmakning.

Flickorna Kanold
Grönsakstorget 
Göteborg
flickornakanold.com


Gourmetkorv

För den som gillar korv finns himmelriket på Gourmetkorv.  Bland 60 olika sorters korv kan alla hitta sin favorit, och med olika sorters potatissallad eller hemlagat potatismos till blir ingen besviken. Missa inte en Porc Formé med potatismos och riven pepparrot. Skulle du bli sugen på att lägga en god lammchorizo på grillen i sommar så säljs all korv också i lösvikt.

Södra Larmgatan (vid Grönsakstorgets hållplats) och Femman i Nordstan.
www.gourmetkorv.se


da Matteo

Finns på olika ställen, bland annat brevid Leila's General Store på Södra Larmgatan. Här dricker man supergott kaffe och mumsar på mackor och bakverk som bakats i deras eget bageri. Mitt favoritfik i Göteborg.

da Matteo
Södra Larmgatan 14
411 16 Göteborg
damatteo.se


Beijing8

Goda dumplings, jag rekommenderar att beställa dem stekta istället för i buljong. Då serveras då med en krispig vitkålssallad. Trevlig miljö och man kan absolut beställa maten som take away.

Beijing8
Magasinsgatan 3
Göteborg
www.beijing8.com


Liebling

Trevligt lunchställe med enkel och vällagad fräsch mat. Det ligger precis vid saluhallen och jag kan varmt rekommendera ett besök hit.

Liebling
Kungstorget 11
411 10 Göteborg
Tel: 031-13 07 07
info@liebling.se
www.liebling.se


KoMex eatery

Denna hybrid mellan mexikan och korean serverar god och intressant crossover cuisine. Du hittar fish tacos, friterad avocado och annat gott på menyn. Kul ställe att gå till om man är ett lite större sällskap.

KoMex eatery
Rosenlundsgatan 8
Göteborg
Tel. 031-13 12 11 
marketrosenlund.se


Kometen

Mannerstöms nya krog som serverar klassisk bistromat på hög nivå. Ett ställe man absolut måste besöka om man är i Göteborg och vill kosta på sig att gå på ett flott ställe!

Restaurang Kometen
Vasagatan 58
411 37 GÖTEBORG
Tel. 031- 13 79 88
www.restaurangkometen.se


Nonna

Enligt många Göteborgare favoritstället i Göteborg. Enkel, god och vällagad mat i mysig miljö. Jag gillar framförallt deras pastarätter med skaldjur och antipasti med småplock till ett glas rött till. 

Nonna
Kungsgatan 12
Tel. 031 - 13 25 95
info@nonna.se 
nonna.se


Brasserie Lipp

En klassiker som ligger mitt på Avenyn. Hit går vi för att äta deras råbiff eller musslor efter jobbet. Trevlig ambience och folkligt i klassisk brasseriemiljö. 

Brasserie Lipp
Kungsportsavenyn 8
Box 53213
400 16 Göteborg
Telefon: 031-10 58 30
info@brasserielipp.com
brasserielipp.se/