Leila.se
[ food and books for a sweeter life ]

Tom’s Kitchen

Här möts Chelsea folket upp för klassik engelsk brunch. Restaurangen som öppnade för ett par år sedan blev snabbt poppis och serverar rustik och god mat. Om det inte finns bord kan man ha tur och få sitta vid baren. Bordsbokning rekommenderas här också.

Tom’s Kitchen
27 Cale Street
Chelsea, London
Tel. +44 (0) 207 349 0202
Reservera: info@tomskitchen.co.uk
www.tomskitchen.co.uk/

Mr Chow

Denna kines har blivit en instutition i London. Med all rätt! Miljön i art deco har varit densamma sen restaurangen slog upp dörrarna och på väggarna hänger det konst för en förmögenhet. Här hängde Rolling Stones när det begav sig på 60talet och många världsstjärnor har varit stammisar genom åren. Det är fortfarande en scen för de rika och berömda men det är inte därför man ska gå dit. Maten är underbar!! Jag är helt beroende. Ett måste: att prova lite olika smårätter och man får absolut inte missa Peking duck pancakes. Jag säger bara, Oh my god!

Mr Chow
151 Knightsbridge
Tel. +44 (0) 20 7589 7347
www.mrchow.com

  Electric

  En klassiker på Portabello Road är den gamla dinern Electric. Här är allt gott på menyn. Jag har alltid haft en förkärlek för amerikansk 50-tals mat. Här är tempot högt och volymen likaså men det är en upplevelse. Om man är ute i våldsamt god tid kan man boka ett besök i biografen dörren brevid och bre ut sig i stora fotöljer och titta på en film samtidigt som du mumsar på din middag och sveper ett glas rött. Jag säger bara ”this is my cup of tea!”. Bordsbokning är att rekommendera.

  Electric
  191 Portabello road, London
  Tel. +44 (0) 20 7908 9696
  www.electriccinema.co.uk

   Baker & Spice

   Supercharmigt litet café med tillhörande bageri. Jag förälskade mig i Baker & Spice redan för 10 år sen när en god vän hade vänligheten att introducera mig. Hit går man för frukost, brunch eller lunch. De har även VÄLDIGT trevlig Take Away och catering. Det är superinspirerande att bara beundra den vackra displayen av maten (som inte skulle tillåtas i Sverige). Alla vackra sallader ligger upplagda på fina lerfat och helstekta små kycklingar trängs på plåtar för att bli sålda till någon lycklig foodie. Finns på 3 olika adresser i London.

   Baker & Spice
   54-56 Elizabeth Street
   47 Denyer Street Chelsea
   20 Clifton Road
   www.bakerandspice.uk.com

   Bibendum Oyster Bar

   På Fulham road i Chelsea ligger ett fantastiskt hus i Art Nouveau / Art deco stil som byggdes 1911 av Michelin, därav namnet Bibendum som betyder Michelin. Terence Conran köpte huset på 80talet och öppnade där sin restaurang, butik och ostronbar. I Ostron baren njuter man av fantastiska skaldjur från skottland och variationer av ostron. Perfekt att stanna till vid för en smidig lunch när man flanerar på Fulham road. En trappa upp i restaurangen serveras det mer avancerad mat.

   Bibendum Oyster Bar
   Michelin House
   81 Fulham Road
   Tel. +44 (0) 20 7589 1480
   www.bibendum.co.uk/

    Princi

    Riktigt bra italiensk pizza och bröd. Hit går man gärna för både frukost och lunch. Enkelt ställe med god mat!

    Princi
    135 Wardour Street
    Tel. +44 (0) 20 7478 8888
    www.princi.co.uk

    Sketch

    Hit ska du gå under dagtid på riktigt bra afternoon tea om du shoppar på regent street. För ett par år sedan var Sketch ett av de hetaste ställena i London. Då gick man hit på kvällarna och partaja. Nu är afternoon tea här trevlig. Att boka bord är att rekommendera.

    Sketch
    9 Conduit Street, London
    Tel. +44 (0) 2076594500
    www.sketch.uk.com

    Eight over eight

    Här äter man mycket smaskig asiatisk mat i hjärtat av Chelsea. Jag kan rekommendera att ta in ett antal olika smårätter och allt är lika gott. Här blir man inte besviken. Som alltid, boka bord.

    Eight over eight
    392 King’s Road, London
    Tel. +44 (0) 20 7349 9934
    www.rickerrestaurants.com

    The Wolseley

    Här hittar du stans lyxigaste frukost i stans kanske mest spektakulära matsal. Hit går man för att äta både lunch och middag och frukosten på helgen är supertrevlig. Vill du hellre äta lunch här är risken hyfsat stor att du hamnar på bordet jämte en celebritet. Mina vänner gnuggade axel med självaste James Bond (Daniel Graig) vid sitt senaste besök.

    The Wolseley
    160 Piccadilly
    Tel. +44 (0) 20 7499 6996
    www.thewolseley.com