Koya

Grymma udon noodles i Soho. Jag har alltid älskat japanskt och detta lilla hål i väggen levererar- big time! Gå dit tidigt eftersom de inte tar några reservationer. Det finns ett kösystem på plats när man kommer dit men man måste fysiskt köa för att få bord. Kommer att återkomma hit, igen och igen!

49 Frith St, London W1D 4SG,
Storbritannien
+44 20 7434 4463

http://www.koya.co.uk


Barrafina

Superpopulär och modern tapasrestaurang i Soho. Här får man hänga på låset eftersom de inte tar emot några reservationer. Det är bara att ställa sig i kö men maten har ett ryckte om sig att vara underbar och det kan hända att du får in mat som du aldrig tidigare smakat förut. Köket är inspirerat av Barcelona där trenden är ju konstigare, ju bättre... För den äventyrliga foodien, om du lyckas med bedriften att få någon av de åtråvärda stolarna!

54 Frith St, London W1D 4SL,
Storbritannien
+44 20 7813 8016

www.barrafina.co.uk


Boccadilupo

Trevlig italienare i Soho. Här njuter man av italienska smårätter och ett glas rött. Typ ett ställe som jag tar min mamma till som inte äter någonting konstigt. Här åt jag fantastiska pepparmarinerade smultron med glass.

12 Archer St, London W1D 7BB,
Storbritannien
+44 20 7734 2223

http://boccadilupo.com/


Nobu

På Nobus restauranger äter man alltid riktigt god japansk mat. Jag har provat dem både i Miami och London och aldrig blivit besviken. Favoriter är deras tonfisksashimi med jalepeno och deras crispy soft shell crab roll. Som på många andra restauranger i världsmetropoler rekommenderar jag att man bokar bord!

http://www.noburestaurants.com/


Granger & Co

En av mina favoriter i London!! Om jag ska sammanfatta min senaste Londonvistelse genom matstrupen så var nog den godaste måltiden hos den australiensiske stjärnkocken Bill Grangers restaurang Granger & Co i Notting Hill… Vilken mat! Fräschare och mer inspirerande får man leta efter!

Här kan man inte boka bord utan man får vänligt infinna sig i kön utanför men den brukar gå hyggligt snabbt. Ett tips är att besöka restaurangen för en frukost eller en tidig eller sen lunch så man inte kommer mitt i rusningen.

Vill du boka bord så testa hans restaurang i Clerkenwell!

http://www.grangerandco.com/


The beast

Här äter du en saftig T-bone steak eller deras gigantiska norska "king crab" krabbor som fiskas direkt ur restaurangens vattentankar så de kan inte vara färskare när de tillagas. Det är ett liknande koncept som Burger and Lobster, bara ett fåtal rätter att välja mellan och så gott. Tasty and simply!
www.beastrestaurant.co.uk


Burger and lobster

Är du som jag som aldrig tackar nej till varken en god burgare eller hummer så är detta stället för dig. Kedjan som finns på flera adresser i London har 3 rätter på menyn. De serverar en fantastisk lobster roll i brioche, hamburgare eller grillad (eller kokt) hummer med vitlökssmör och frasiga pommes. "Simple as that" och grymt gott. Här kan man äta både lunch och middag. Jag brukar droppa in för en lyxig "hummer-lunch" när jag är i närheten. Under hösten 2014 öppnar de även i New York... Mums!!

http://www.burgerandlobster.com/


Kurobuta

Den här lilla japanska restaurangen började som en "pop up" av en av Nobu's sous chef. Nu har den blivit så populär att den blivit permanent och öppnat sin andra restaurant vid Marble Arch. Min matupplevelse här har varit till himlen och tillbaka så jag älskar Kurobuta. Priserna är klart överkomliga (i svenska mått) och jag rekommenderar att man bokar ett bord men det kan funka att få en "drop in" i baren om man har tur. Perfekt ställe för en tidig spontan middag efter shopping på Kings Road. 

Kurobuta Marble Arch
17-20 Kendal street
london, w2 2aw
info@kurobuta-london.com

www.kurobuta-london.com


Tom’s Kitchen

Här möts Chelsea folket upp för klassik engelsk brunch. Restaurangen som öppnade för ett par år sedan blev snabbt poppis och serverar rustik och god mat. Om det inte finns bord kan man ha tur och få sitta vid baren. Bordsbokning rekommenderas här också.

Tom’s Kitchen
27 Cale Street
Chelsea, London
Tel. +44 (0) 207 349 0202
Reservera: info@tomskitchen.co.uk
www.tomskitchen.co.uk/

Mr Chow

Denna kines har blivit en instutition i London. Med all rätt! Miljön i art deco har varit densamma sen restaurangen slog upp dörrarna och på väggarna hänger det konst för en förmögenhet. Här hängde Rolling Stones när det begav sig på 60talet och många världsstjärnor har varit stammisar genom åren. Det är fortfarande en scen för de rika och berömda men det är inte därför man ska gå dit. Maten är underbar!! Jag är helt beroende. Ett måste: att prova lite olika smårätter och man får absolut inte missa Peking duck pancakes. Jag säger bara, Oh my god!

Mr Chow
151 Knightsbridge
Tel. +44 (0) 20 7589 7347
www.mrchow.com

  Electric

  En klassiker på Portabello Road är den gamla dinern Electric. Här är allt gott på menyn. Jag har alltid haft en förkärlek för amerikansk 50-tals mat. Här är tempot högt och volymen likaså men det är en upplevelse. Om man är ute i våldsamt god tid kan man boka ett besök i biografen dörren brevid och bre ut sig i stora fotöljer och titta på en film samtidigt som du mumsar på din middag och sveper ett glas rött. Jag säger bara ”this is my cup of tea!”. Bordsbokning är att rekommendera.

  Electric
  191 Portabello road, London
  Tel. +44 (0) 20 7908 9696
  www.electriccinema.co.uk

   Baker & Spice

   Supercharmigt litet café med tillhörande bageri. Jag förälskade mig i Baker & Spice redan för 10 år sen när en god vän hade vänligheten att introducera mig. Hit går man för frukost, brunch eller lunch. De har även VÄLDIGT trevlig Take Away och catering. Det är superinspirerande att bara beundra den vackra displayen av maten (som inte skulle tillåtas i Sverige). Alla vackra sallader ligger upplagda på fina lerfat och helstekta små kycklingar trängs på plåtar för att bli sålda till någon lycklig foodie. Finns på 3 olika adresser i London.

   Baker & Spice
   54-56 Elizabeth Street
   47 Denyer Street Chelsea
   20 Clifton Road
   www.bakerandspice.uk.com

   Bibendum Oyster Bar

   På Fulham road i Chelsea ligger ett fantastiskt hus i Art Nouveau / Art deco stil som byggdes 1911 av Michelin, därav namnet Bibendum som betyder Michelin. Terence Conran köpte huset på 80talet och öppnade där sin restaurang, butik och ostronbar. I Ostron baren njuter man av fantastiska skaldjur från skottland och variationer av ostron. Perfekt att stanna till vid för en smidig lunch när man flanerar på Fulham road. En trappa upp i restaurangen serveras det mer avancerad mat.

   Bibendum Oyster Bar
   Michelin House
   81 Fulham Road
   Tel. +44 (0) 20 7589 1480
   www.bibendum.co.uk/

    Princi

    Riktigt bra italiensk pizza och bröd. Hit går man gärna för både frukost och lunch. Enkelt ställe med god mat!

    Princi
    135 Wardour Street
    Tel. +44 (0) 20 7478 8888
    www.princi.co.uk

    Sketch

    Hit ska du gå under dagtid på riktigt bra afternoon tea om du shoppar på regent street. För ett par år sedan var Sketch ett av de hetaste ställena i London. Då gick man hit på kvällarna och partaja. Nu är afternoon tea här trevlig. Att boka bord är att rekommendera.

    Sketch
    9 Conduit Street, London
    Tel. +44 (0) 2076594500
    www.sketch.uk.com

    Eight over eight

    Här äter man mycket smaskig asiatisk mat i hjärtat av Chelsea. Jag kan rekommendera att ta in ett antal olika smårätter och allt är lika gott. Här blir man inte besviken. Som alltid, boka bord.

    Eight over eight
    392 King’s Road, London
    Tel. +44 (0) 20 7349 9934
    www.rickerrestaurants.com

    The Wolseley

    Här hittar du stans lyxigaste frukost i stans kanske mest spektakulära matsal. Hit går man för att äta både lunch och middag och frukosten på helgen är supertrevlig. Vill du hellre äta lunch här är risken hyfsat stor att du hamnar på bordet jämte en celebritet. Mina vänner gnuggade axel med självaste James Bond (Daniel Graig) vid sitt senaste besök.

    The Wolseley
    160 Piccadilly
    Tel. +44 (0) 20 7499 6996
    www.thewolseley.com