Anthropologie

Inspiration för hem och garderob.

Anthropology finns i flera storstäder i världen, det är ett amerikanskt koncept som har jättefina kläder och attiraljer för hemmet. Jag brukar besöka den på King’s Road. Bara att gå där är en upplevelse i sig eftersom de är väldigt artistiska i sin exponering av varorna. Här finns allt ifrån porslin till kokböcker, textilier, kläder och bra och stort utbud av knoppar och beslag. De har väldigt snygga grejer men det klart, kläderna kostar ju en del så det kan vara bra att passa på när de har rea.

Anthropologie
131-141 Kings Road
www.anthropologie.com

Selfridges & Co

Det är alltid roligt med ett besök på det stora klasssiska varuhuset Selfridges. Det är lika populärt idag som det var när de öppnade 1909. Matavdelningen och inredningsavdelningarna hör till mina favoriter där exponeringarna alltid är fräscha och roliga. Kolla bara in blomster och grönsaksdisken. Jag undrar bara när vi ska få det så här fint hemma i Svedala?

Selfridges London
400 Oxford Street
www.selfridges.com


Hummingbird bakery

Har gjorts sig berömda för sina cupcakes och andra bakverk. De har självklart hoppat på den senaste Londontrenden Whoopie pies om man är nyfiken på att prova dessa bakverk som ser ut ungefär som en glass sandwich. Passa på att titta in i butiken om du befinner dig på Portabello road men du hittar numera butiker på andra ställen i staden, senaste tillskottet ligger i Soho (jan 2011).

Hummingbird bakery
Hittar du över hela London, spana in hemsidan för exakt adress
www.hummingbirdbakery.com


  Portabello market

  Ett mecka för alla vintage-fans.

  Portobello Market ligger i Notting Hill som jag tycker att man ska besöka oavsett. Portobello har visserligen blivit lite av en turistgrej men faktum är att här hittar man alltid roliga vintagefynd och det finns massor av gallerier och marknadsstånd att besöka. Mycket är utomhus, som olika loppisstånd men det finns även butiker, till exempel Alice’s som har fantastiska vintagemöbler och prylar. Lördagar är den stora shoppingdagen här men mitt tips är att gå hit en fredag då många också har öppet. Då är det lugnare och inte lika mycket folk.” Missa inte den närliggande gatan Westbourne Grove där du hittar underbar shopping och caféer. Där hittar du bland annat Granger & Co, Asoep, Scotch and Soda och mycket mer. Runt hörnet även Ottolenghi.

  Portobello Road
  www.portobelloroad.co.uk


  Andrew Martin

  Den kända inredningsgurun Andrew Martin har en personlig och rolig karaktär på sin all inredning. Här har jag hittat massa roliga vintageprylar, snygga möbler och dekorativa föremål. Dessutom gör han vackra textilier och lampor. Det är lite av ett Mecca för den inredningsintresserade.

  Andrew Martin
  200 Walton Street
  Tel: +46 (0)20 7225 5100
  www.andrewmartin.co.uk/

   Hackett

   Brittiska Hackett har ett antal butiker i London. Här hittar man endast herrkläder och grymt snygga sådana! Allt från tweedkavajer med mockaskodda armbågar till Polo och Cricket tröjor. Snygga butiker är det också, definitivt värt ett besök. Min favorit ligger på Sloane street.

   Hackett
   137/138 Sloane Street
   Tel. +44 (0) 20 7730 3331
   www.hackett.com/


   Harvey Nichols

   Delikatesser och ätbara presenter.

   Till matavdelningen på Harvey Nichols ska man absolut gå. Här hittar man delikatesser och lite udda produkter och varor, de har också ett eget varumärke. Själv köper jag lite blandade livsmedelsgrejer när jag är där, allt ifrån kakor i en rolig burk till någon kryddblandning som funkar till en glaze eller så. De har även cafeterior och restauranger (bland annat ligger Burger & Lobster här, tips 3). Är man intresserad av mode är resten av varuhuset också kul att besöka. De flesta stora varumärken finns representerade.

   Harvey Nichols
   109 - 125 Knightsbridge

   www.harveynichols.com


    Ralph Lauren

    Jag är en riktig Raffe freak. Jag älskar hans klassiska och eleganta stil och har inspirerats mycket av honom genom åren. De gör fantastiskt vackra och tidlösa tapeter, lakan, möbler och inredning. Självklart är det mesta så dyrt att det aldrig blir frågan om något köp men att titta och låta sig inspireras lite skadar ju aldrig…

    Ralph Lauren
    105-109 Fulham Road
    +44(0) 20 7590 7990
    www.ralphlauren.com


     Jane Asher Party Cakes & Sugarcraft

     Här hittar man allt roligt för bakverken. Här har jag köpt mina sockerrosor till cupcakes och en hel del annat pynt för tårtor. Om man inte har tid att titta förbi butiken kan man beställa sina rosor på nätet. För övrigt kan det vara lite kul att känna till att ägarinnan Jane är en känd tevepersonlighet i Storbritannien med en rad tv-serier och filmer bakom sig. Mest känd är hon för att på 60talet var förlovad med Paul McCartney. Numera fokuserar hon på bakverk och tårtor och driver Catering och butik.

     Jane Asher 
     22-24 Cale Street,
     Tel. +44 (0)20 7584 6177
     www.janeasher.com


      La fromagerie

      Ljuvlig ostbutik där man kan äta frukost. Väldigt poppis så häng på låset om du ska har en chans till sittplats på helgerna. Annars är det en fröjd att bara botanisera bland ostarna och köpa marmelad etc.

      La fromagerie
      Highbury shop

      30 Highbury Park
      Tel. +44 (0) 20 7359 7440
      Marylebone shop
      2-6 Moxon Street
      Tel. +44 (0) 20 7935 0341
      www.lafromagerie.co.uk

      Cath Kidston

      Fantastiska Cath Kidston började med en liten butik och har idag ett imperium av butiker och är ännu större på nätet. Jag har sedan länge varit en trogen kund och det är inte svårt att hitta prylar man bara måååste ha i hennes butiker. Där blandar hon lite vintage med hennes otroligt vackra tapeter, textilier och kläder. Hennes stil har plagierats friskt av många andra genom åren men originalet är ALLTID bäst. Missa inte hennes butiker som finns över hela London. Kolla adresser på hennes hemsida.

      www.cathkidston.co.uk/