Nomad

Mitt i Spice Market dyker NOMAD upp som en Oas i myllret. Den smakfullt modernt inredda restaurangen med fantastiska priser och makalös utsikt över Atlasbergen gör den till min absoluta favorit och är trevlig såväl som lunch som kväll. Ett besök här rekommenderas varmt! MISSA INTE!

Nomad
1, Derb Aarjan. Marrakech Médina MA
+212 5 24 38 16 09
www.nomadmarrakech.com

Beldi Country Club

Det här är ett perfekt lunchställe där du också kan svalka dig i deras stora, svarta pool och vila dig från det röda dammet i Marrakech.  Beldi Country Club brukar även passa på att visa upp de lokala industrierna – de har hantverkare på plats som väver och håller på med keramiktillverkning. Det här stället kan vara värt ett besök för att se de lokala hantverkarna arbeta, om man inte åker dit för poolen eller maten vill säga... 

Beldi Country Club
Route du Barrage, Cherifia
Marrakech
+212 (0) 5 24 38 39 50
www.beldicountryclub.com


Nikki Beach

Fashionabla Nikki Beach... Hit kan man åka för att sola och bada, hänga vid poolen eller bara äta lunch. Här kan man breda ut sig i de stora vita solstolarna och svalka sig i poolen om man tycker att hettan i Marrakech blir för påtaglig.

Vissa kvällar förvandlas stället till en häftig nattklubb.

Den här klubben finns även i Marbella och St Tropez och i thailändska Koh Samui. 

Nikki Beach Marrakech
Circuit de la Palmeraie Marrakech, Morocco
+212 (0) 24 36 87 27
www.nikkibeach.com/marrakech


Le Foundouk

Imponerande snygg inredning och god, trendig à la carte mat. Hit går trendiga jetsetare och äter middag. Vid varmt väder rekommenderas en aperitif på taket.

Le Foundouk
55, Souk Hal Fassi
Kat Bennahid
Medina de Marrakech
+212 (0) 443 781 90
www.foundouk.com
contact@foundouk.com


Jad Mahal

Inredningen och miljön på Jad Mahal är slående. Hit rekommenderar vi att man går och dricker drinkar på helgen. Maten är trendig men inget speciell. Värt ett besök ändå för magdansshowen som börjar vid elvatiden. Ta ett glas i baren och gå sedan ner till den stora zebrarandiga klubben i källaren. 

Jad Mahal
Fontaine de la Mamounia
Bab Jdid
Marrakech
+ 212 (0) 444 369 84
www.palaisjadmahal.menara.ma


Le Tob Sil

En familjär palatsrestaurang med mycket bra service. Stället ägs av fransyskan Christine Rio. Här serveras ”set menu” där vinet ingår i valfri mängd. När du ringer och bokar bord frågar de om du vill äta kött, fisk eller fågel. Du får avnjuta en underbar traditionell femrättersmåltid för cirka 500 kronor. Bord måste bokas i förväg. 

Le Tob Sil
22, Derb Abdellah Ben Hassien
R’mila Bab Ksour
Medina de Marrakech
+212 (0) 444 440 52


Douirya

På denna traditionella palatsrestaurang serveras marockanska femrättersmenyer för cirka 400 kronor. Det går inte att beställa à la carte utan du får välja någon av de menyer som erbjuds. Maten är mycket god och du bjuds på magdans som underhållning.

Douirya
14 Derb J’did Hay Essalame
Mellah
Medina de Marrakech
+ 212 (0) 443 838 36
www.restaurant-douirya.com


Dar Mima

Hit går man för den supergoda maten. Inredningen är inget speciell men man garanteras en vällagad måltid. Du kan beställa din mat à la carte vilket inte är helt vanligt på traditionella marockanska restauranger. Det är svårt att få bord så boka i förväg. 

Dar Mima
9, Derb Zaouia El Kadiria
Riad Zitoune J’did
Medina de Marrakech
+ 212 (0) 443 852 52


Comptoir

Ett av de få ställen där det serveras gåslever och ostron. En trendig restaurang med bar/lounge på övervåningen. Hit går jetsetet för att roa sig. Maten är bra och du kan beställa à la carte, titta på en rolig magdansshow och sippa drinkar i loungen. 

Comptoir
Avenue Echouhada
Hivernage, Marrakech de Medina
+ 212 (0) 444 377 02
www.comptoirmarrakech.com


Bo & Zin

En trendig jetset oas utanför stan. Ringer du dit skickar de en chaufför med bil. Här kan man slänga sig i de vita divanerna och sofforna i trädgården och beundra alla eldar som är tända runtomkring. Maten beställs à la carte och är en blandning av asiatiskt och marockanskt. Detta är ett perfekt dejtställe att gå till innan man drar vidare till nattklubben Pacha. 

Bo & Zin
Dour Lahna
Route de l’Ourika
40 000 Marrakech
+212 (0) 443 880 12
www.bo-zin.com