Princi Bakery

Bra ställe om man vill ta något i farten. Här hittar man pizza, bröd, bakverk och kaffe! Du hittar även en filial av Princi i London numera. 

Milan
Piazza XXV Aprile, 5
www.princi.it


Peck

En Milanoklassiker som inte får missas. Här kan man både äta och handla med sig delikatesser. 

Peck S.p.A.
Via Spadari, 9 - Milan
www.peck.it


Glass

Det finns många trevliga glasställen i Milano, svårt att säga vilken som är bäst. Kanske är det lika bra att prova allihop?

Pecs. Här får man glassen serverad med dagens macaron på toppen. Smarrigt!

Gelateria della musica. Det sägs att de serverar den bästa glassen i Milano, vars specialitet är pistageglass, där de har mellan 4-8 sorter med bara den smaksättningen. Det krävs en liten promenad för att komma dit men det är det värt!
Via Giovanni Enrico Pestalozzi 4

Chocolati italiani. Glassen i sig är inget utöver det vanliga, men innan du väljer vilka smaker du vill ha i din strut fylls den med smält choklad. Mamma mia!
Via San Raffaele 6

Vanilla. I en av galleriorna vid Duomon ligger denna oansenliga gelateria, men glassen är verkligen jättegod. Inga konstigheter och glassen talar för sig själv.
Via Pattari 2.

ShocKoLat. Den som älskar chokladglass ska ta sig hit. Minst tio olika smaker av chokladglass, med olika styrkor på kakaohalten och ursprung. Prova kanelglassen!
Via Giovanni Boccacio 9.

 


Cantina di la Vetra

Oj, oj, oj! Om man ätit antipasti och Stracciatella di buffalo på Cantina di la Vetra så vet man hur det är att komma till himmelen. Jag tycker att det är en av Milanos trevligaste restauranger. Jag kan rekommendera att man bara satsar på italienska smårätter som fritterade zucciniblommor fyllda med mozzarella och sardell (Makalöst gott!), antipasti och Stracciatella di buffalo som bara smälter i munnen och blommar ut i en symfoni av ljuvliga smaker. Till antpasti serveras en fantastiskt gott bröd som fritterats i olivolja. Alt detta är så gott att en varmrätt aldrig kommer att lyckas matcha upplevelsen så det är därför jag anser att man ska satsa alla kort på smårätterna. Däremot har de ljuvliga ostar som står i ett ostskåp i baren och grymt god tiramisu och andra desserter.

Prisklass: medel

Cantina di la Vetra
Via Pio IV, 3, 20123 Milano, Italien
+39 02 8940 3843 ‎
www.cantinadellavetra.it


Luini

Ett måste när man är i Milano är att äta en Panzerotto från Luini. En panzerotto är en liten friterad Calzone-pizza som finns med olika fyllningar, som äts på stående fot. Utanför hålet i väggen strax bakom Duomon ringlar köena långa, men det går undan så när man väl kommer fram till disken gäller det att veta vad man vill ha. Jag rekommenderar klassikern, tomat och mozzarella.  

Luini
Via Santa Radegonda 16,
www.luini.it


Bhangrabar

Bhangrabar är en Klassisk Milano-aperitivo, som man inte får missa. Köp en drink och ät massor av GOD buffé. Det är inte lönt att äta något innan eller efter..

Bhangra Bar di Maddalena Sas
Corso Sempione, 1 - 20145 Milano

www.bhangrabar.it


Refettorio Simplicitas

Slow Food i högform. Handplockat, vällagat, ekologiskt. Ägarna la ett år på att hitta leverantörer över hela Italien. Lokalerna var förut ett kloster, så det är inget glamställe. Lugna och trevliga samtal är det som gäller, om ljudnivån skulle bli för hög finns det en bjällra att ringa i för att få tystnad.

Refettorio Simplicitas 
Via Dell Orso 2, Brera
www.refettoriomilano.it


Tasca

Tasca är en mysig liten tapas och vinbar. Det blir lätt fullt här, men det är inga problem att hänga utanför på trottoaren och mingla med ett glas  vin i handen, man får dock se upp för spårvagnen som åker förbi! Vägg i vägg hittar ni Bodega del tasca som också rekommenderas! 

Tasca 
Corso Porta di Ticinese 14
Milano 
www.iltasca.it 


Bentobar

En lyxig sushirestaurang. Supersnabba med maten, håll i hatten! Vill man äta lite billligare så är Yokohama på Piazza Diaz också väldigt gott.

Bentobar
Corso Garibaldi, 104 - Milano
www.bentosushi.it


Pavè

Ett riktigt härligt hängställe i Milano. Tre killar i trettioårsåldern som ville göra något eget, hoppade av sina karriärer och startade sitt drömställe. Har vunnit flera nationella priser och utmärkelser i Italien. Utgår från ett bageri, på eftermiddagen bakas världens godaste surdegsbröd här. På morgonen jättegoda brioche med kaffe till. Som ett vardagsrum typ. På kvällen äter man ostbricka med lufttorkad skinka och bröd till det. Smarrens! (

Pavè 
via Felice Casati 27
Milano

www.pavemilano.com


Trita

Här får man sin burgare precis som man vill ha den. Välj typ av kött, typ av stekning, typ av bröd etc. Bästa burgaren i Milano utan tvekan.

Trita
Piazza XXIV Maggio, 6
Milano,
20100 - Italy
www.trita.it


Signorvino

Bakom Duomon, ovanpå underklädesaffären Intimissimi ligger Signorvino, ett vinotek där det serveras mat från alla regioner i italien med passande viner till. Innan ni beställer, ta ett varv och välj vinet ni vill dricka, slå er ner bland vinerna och njut. Väldigt prisvärt eftersom ni betalar  samma pris om ni köper med er vinet eller om ni vill dricka det där.

Signorvino Piazza Duomo
angolo Corso Vittorio Emanuele
20123 Milano

www.signorvino.it


Acanto

Acanto är kanske Milanos flottaste restaurang. Vid en första anblick ser det ut som att det är inrett av en "Donatella Versace on crack", men maten är helt fantastisk. Det är dessvärre inte helt gratis att äta här men det kan vara värt det enbart tack vare uppplevelsen - både smakmässigt och miljömässigt. Damerna serveras menyer utan pris på, vilket säger en del om vilken typ av restaurang det är. De serverar även Dom Pérignon här, på glas...

Restaurangen inryms i det femstjärniga hotellet Acanto Principe di Savoia Hotel.

Acanto
Piazza della Repubblica 17

20124Milan
Telefon: +39 02 62302026
www.hotelprincipedisavoia.com/acanto-restaurant


Obikà

Obikà heter mozzarellabaren som jag alltid äter på när jag besöker Milano. Det är ett perfekt ställe för lunch och om man väljer restaurangen som ligger högst upp i La Rina centra kan man under sommartid sitta ute på terrassen men en helt makalös utsikt över Domo. Här ska man verkligen passa på att smaka på den fantastiska italienska Mozzarellan som finns i massor av varianter. Till ostarna brukar de servera fräscha tillbehör som ruccola, torkade oliver, små söta körsbärstomater eller vad man så önskar. De serverar även varmrätter som pasta, risotto, fisk och kött. Men hit går jag helt klart för att njuta av ljuvlig mozarella. Man MÅSTE (!) beställa Straciatella di buffala och prova den rökta mozzarellan.

Prisklass: medel
Obikà
Via Mercato, 28
20121 Milano
Italien
+39 02 8645 0568 ‎
www.obika.it


I’ Uccellina

Här serveras det godaste köttet jag någonsin smakat. Det är så sensationellt gott att man nästan blir hög av upplevelsen. Rätten man måste beställa kallas för Biffstecca Fiorentina och är en stor T-benstek som bordet delar på. Till detta serveras spröda pommes allumette, som är tunna friterade potatisstickor. Köttet bör man ta in medium- rare och det är så fruktansvärt mört att det smälter i munnen. I’ Uccellina har serverat denna paradrätt i många år och receptet för detta fantastiska kött är en välbevarad hemlighet. En liten fågel har viskat att de marinerar köttet enligt hemligt recept. Till förrätt kan jag varmt rekommendera en tallrik med kallskurna Italienska charkvaror. Se till at be dem om deras pancetta som är det mest makalösa jag någon har smakat. En helt sensationell upplevelse!!

Prisklass. medel

I’ Uccellina
C.so Magenta 96 (ang. P.le Baracca)
20123, Milano
+39 248000728
www.uccellina.biz/italiano