Crème Brûlée är otroligt enkelt och snabbt att göra med den behöver gott om tid i ugnen (där den sköter sig själv). Det är en praktisk dessert att göra om man vill förbereda sin dessert i förväg. Lägg in en stektermometer i ugnen för att kontrollera att inte värmen överstiger 100 grader. Foto: Leila Lindholm

6 formar crème brulée/portioner

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 5 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 färsk vaniljstång
  1. Sätt ugnen på 95 grader.
  2. Vispa samman vispgrädde, mjölk, och äggulor.
  3. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda dem med lite av strösockret, rör sedan ner allt strösocker i smeten.
  4. Fyll smeten i portionsformar av porslin (cirka 10 cm i diameter) och ställ dem på en plåt.
  5. Grädda i ugnen i cirka 2 timmar tills de stannat. När man skakar på formen ska de inte dallra för mycket i mitten.
  6. Kyl dem till kylskåpskalla (gärna över natten).
  7. Strö över ett tunt lager med strösocker och bränn av sockret med en gasolbrännare eller bränn av sockret i ugnen under grillvärme 250 grader.

Taggar  creme brulee pudding vanilj