Den här fisktacon får en underbart krispig panering genom att man först vänder den i boveteflingor. Det är en hälsosammare version av panerad fisk där man slipper ägg och enligt mig får en mycket godare och trevligare yta. Bovete är ett frö som är helt fritt från gluten.

4 PORTIONER

¼ rödkålshuvud

1 morot

6 rädisor

2 avokado

400 g färsk torsk

1 dl boveteflingor

1 msk olivolja

8 små tortillabröd

Flingsalt

Svartpeppar från kvarn

Färsk koriander och limefrukt till servering

DRESSING

¼ klyfta vitlök

1 nypa spiskummin

1 nypa chiliflakes

1 nypa paprikapulver

1 msk olivolja

Saft av 1 limefrukt

1 msk honung

Flingsalt Svartpeppar från kvarn

  1. Strimla rödkål och morot och skiva rädisorna tunt, tärna avokadon och lägg allt i en skål.
  2. Skär torsken i bitar, krydda med salt och peppar och rulla den i boveteflingorna. Stek bitarna gyllene i olivolja i cirka 1 minut per sida.
  3. Riv vitlöken och blanda samman dressingen. Vänd ner i salladen.
  4. Grilla tortillabröden i en grillpanna, fyll bröden med sallad och torsk, toppa med rikligt med koriander. Servera med lime.

Taggar  laktosfri nötfri taco thefreshfoodie torsk äggfri