4-6 Personer

Grönsaker
morot
selleri
rädisa
gulbeta
broccoli
blomkål
romanesco
sparris
gul och röd paprika
gurka 

Avokadohummus
1 burk (400 g) kikärtor
1 klyfta vitlök

saft av ½ citron

2 avokado
en handfull spenat
1 tsk spiskummin
½ dl olivolja

flingsalt

svartpeppar från kvarn

Parmesandipp
1 ½ dl tjock grekisk yoghurt
1 vitlöksklyfta

150 g parmesan

1 påse ruccola
flingsalt

svartpeppar från kvarn

Avokadohummus:

  1. Mixa kikärtor, riven vitlök, citronsaft, avokado, spenat och kryddor i en matberedare.
  2. Tillsätt oljan i en fin stråle medan mixern går. Smaka av med flingsalt och svartpeppar. 


Parmesandipp:

 

  1. Blanda yoghurten med riven vitlök, finriven parmesan och finstrimlad rucola. Salta och peppra.