Leilas tips! De här nötiga och saftiga kakorna brukar jag baka till varje påsk! Det lilla fågelboet på toppen av kakan gör jag genom att pressa lite mandelmassa genom en ren vitlökspress och forma det till ett litet nest. Man kan ju självklart baka dem året runt och då fylla boet med något annat, som färska bär eller smågodis.

12 cupcakes

  • 2 ekologiska ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 100 g hasselnötter
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3/4 dl mjölk

Nutellafrosting

  • 1 dl Nutella
  • 4 dl florsocker
  • 4 msk kakao av god kvalitet
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g philadelphiaost
  • 1 msk kaffe

Fågelbo

  • 400 g mandelmassa
  • 36 små chokladägg (Anton Berg eller annat smågodis)
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Mixa nötterna till ett fint pulver i hushållsmixer med kniv, eller mal dem i kvarn.
  4. Blanda nötter, vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.
  5. Rör i mjölken.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna.

Topping

  1. Rör Nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
  2. Tillsätt kaffe och vispa fluffigt. 
  3. Bred frostingen över kakorna. 
  4. Pressa mandelmassa genom en vitlökspress.
  5. Forma trådarna till små fågelbon på toppen av frostingen.
  6. Lägg ett par chokladägg i varje fågelbo.

Taggar  Cupcake frosting kaffe mandelmassa Nutella philadelphiaost