1 burk svarta bönor
2 ägg
3 msk kokosolja
1 ½ dl socker
1 ½ dl kakao
1/4 tsk salt
1 tsk vanilj
1 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
2 msk espressokaffe eller starkt kaffe
75 g pekannötter 

Tillbehör:
2 burkar kokosmjölk, kyld över natten
vaniljpulver
björnbär

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj bönorna väl och låt rinna av.
  3. Lägg alla ingredienser i en matberedare förutom pekannötter och mixa till en jämn smet.
  4. Hacka pekannötterna grovt och rör i dem, men spara några hela för garnering.
  5. Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten.
  6. Grädda i cirka 25 minuter. Prova med en sticka, som inte ska bli kladdig.
  7. Ta ut den kalla kokosmjölken, som ska ha separerat i två lager, kokoskräm och vatten. OBS! Vänd inte på burken.
  8. Skopa ur det krämiga och lägg i en skål. Vispa till en fluffig grädde och smaksätt med vaniljpulver.
  9. Servera ljummen brownie med kokosgrädde och björnbär.