4 PORTIONER

600 g färsk torskfilé

2 dl mjöl

3 ägg

2-3 dl panko

1 liter neutral olja för fritering

machésallad

koriander

Mangosalsa:

1 mango, tärnad

2 avokado, tärnad

4 salladslök (den gröna delen), skivad

1 ask körsbärstomater, 250 g, tärnad

1 kruka koriander, hackad

saft av 1 lime

2-3 msk olivolja

1 msk flytande honung

flingsalt

svartpeppar

Ponzusås:

2 msk soja

2 msk rostad sesamolja

saft 1 lime

2 msk vita sesamfrön, torrostade

1/3 jalapeno, finhackad

Yoghurtaioli:

1 dl majonnäs

3 msk grekisk yoghurt

½ vitlöksklyfta, finriven

skal av 1 lime

en nypa flingsalt

svartpeppar

Tortillabröd:

3 dl majs (1 burk)

1 dl vatten

10 g färsk jäst

1 tsk salt

1 tsk socker

1 msk olivolja

ca 5-6 dl mjöl

mjöl till utbakning

  1. Börja med att baka tortillabröden.
  2. Bena ur torsken och skär filéerna i bitar.
  3. Knäck äggen i en skål, häll upp mjöl i en annan och panko i en tredje. Dubbelpanera genom att först doppa fisken i mjöl, därefter ägg och till sist panko. Lägg bitarna på en plåt eller ett fat.
  4. Gör mangosalsan. Blanda mango, avokado, tomater, salladslök, koriander, limesaft, olivolja, honung, flingsalt och svartpeppar.
  5. Gör ponzusåsen. Blanda soja, rostad sesamolja, limesaft, sesamfrön och jalapeno.
  6. Gör limeaiolin. Blanda majonnäs, yoghurt, vitlök, limeskal, flingsalt och svartpeppar.
  7. Hetta upp oljan i en vid, tjockbottnad kastrull, nästan på högsta värme. Doppa ner bitarna några stycken i taget, i ett par minuter tills de fått lite färg.
  8. Lägg machésallad i botten av varje tortillabröd, lägg på mangosalsa, fisk, ponzusås och limeaioli. Toppa med koriander.

Tortillabröd:

  1. Mixa majskornen fint och blanda med 1 dl vatten, jäst, salt, socker och olja. 
  2. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta samman till en deg. 
  3. Jäs till nästan dubbel storlek. 
  4. Kavla ut tunt till runda tortillas och grädda/stek brödet i en torr stekpanna på medelhög värme på bägge sidor. Håll bröden varma under bakduk.