Det här är ett gott franskt kryddbröd!

1 bröd

  • 1 dl honung
  • 1/2 dl råsocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk brödkryddor
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl valnötter
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 tsk bikarbonat
  • Smör och mandelspån till formen

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Koka upp honung, råsocker, vispgrädde och alla kryddor i en kastrull, häll över i en skål och låt svalna.
  3. Hacka aprikoserna och blanda med hela pumpakärnor och valnötter, tillsätt vetemjöl, flingsalt och bikarbonat.
  4. Blanda de torra ingredienserna med vätskan.
  5. Smörj och bröa en sockerkaksform med krossat mandelspån. Fyll den med smet och grädda i mitten av ugnen i 40–50 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Taggar  aprikos Bröd ingefära kanel mandelspån pumpa valnöt