Det här fröknäckebrödet är så gott och nyttigt, jag smulare det både över min sallad eller har god färskost på, det finns alltid i min brödlåda.

2 plåtar

  • 200 g solrosfrön
  • 
1 dl hela linfrön

  • 1 dl sesamfrön
  • 
2 dl pumpakärnor
  • 
2 msk fiberhusk
  • 
2 msk mandelmjöl

  • 1 tsk salt

  • 5 dl vatten

  • 1/2 dl vallmofrön
  • 
Flingsalt
  1. Sätt ugnen på 160 varmluft.
  2. Blanda allt utom vallmofrön i en bunke. 
  3. Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper. Låt vila i 5-10 minuter.
  4. Strö över vallmofrön och lite flingsalt.
  5. Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter.
  6. Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt.

Det är Linfrön och fiberhusk som hjälper brödet att hålla ihop. Om du inte tål eller tycker om några av fröna kan de bara bytas ut mot några som du föredrar. Brödet är också helt glutenfritt så här har ni en höjdare att bjuda på!