Detta är en otroligt god granola. Skillnaden mellan musli och granola är att granolan är rostad. Jag älskar att göra min granola med torkad frukt. Blanda i de frukter och bär som du känner för, men blanda ner dem efter det att grynen har rostats i ugnen (annars bränns de).

1 BURK

5 dl havregryn

5 dl dinkelflingor

2 msk chiafrön

3 dl valnötter

1 tsk vaniljpulver

1 ½ dl honung

1 dl kokosolja

1 dl torkad banan

½ dl gojibär

1 dl torkade tranbär

1 dl torkade aprikoser

½ dl torkade blåbär

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda havregryn, dinkelflingor, chiafrön, valnötter och vaniljpulver med smält honung och kokosolja.
  3. Rosta i ugnen i 25–30 minuter och rör om emellanåt. Låt granolan svalna på plåten så den får sin knaprighet.
  4. Blanda i den torkade frukten. När granolan svalnat kan man hälla upp den i en burk med lock.

Taggar  laktosfri thefreshfoodie vegan äggfri