• 1 ask blå druvor
  • 6 fikon
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk råsocker

 

ZABAIONE

  • 8 äggulor
  • 1 dl socker
  • 2 ½ dl vitvinglögg

Dekoration: rostade mandelspån

  1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
  2. Rensa druvorna från klasen, klyfta fikonen och lägg frukten i en ugnsfast form.
  3. Blanda råsocker och vaniljpulver och strö över frukten.
  4. Baka i ugnen i ca 15-20 minuter tills druvorna börjar spricka och frukten får lite färg.
  5. Lägg ingredienserna till zabaionen i en värmetålig skål och ställ skålen i vattenbad i en kastrull.
  6. Vispa under uppvärmning tills krämen tjocknar och det blir spår av vispen.
  7. Ta försiktigt bort skålen från kastrullen och vispa i en minut.
  8. Servera genast med den varma frukten och toppa med rostade mandelspån.

Taggar  glögg