Vem gillar inte kladdkaka? Den här kakan har jag experimenterat mig fram till eftersom jag vet att många har efterfrågat en nyttig variant på kladdkaka. Den innehåller inget vitt mjöl och är naturligt sötad av frukt.

1 kaka

2 dl mandelmjöl

4 msk kakao av god kvalitet

2 nypor salt

125 g torkade aprikoser (ekologiska)

125 g torkade blåbär

2 bananer

1 msk honung

3 ekologiska ägg

2 msk kokosolja

Kokosolja och kokosflingor till formen

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål.
  3. Mixa aprikoser, blåbär, bananer och honung till en slät smet i en matberedare. Tillsätt äggen och mixa igen. Rör samman med de torra ingredienserna.
  4. Smält kokosoljan och rör försiktigt ner den i smeten.
  5. Smörj en form med löstagbara kanter (24 cm i diameter) med kokosolja. ”Bröa” den med kokosflingor och fyll formen med smet.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Kakan ska vara kladdig när du tar ut den från ugnen. Låt svalna och servera den kylskåpskall, gärna med lite vispad grädde och kakao.

Taggar  glutenfri kladdkaka laktosfri no sugar thefreshfoodie white