4 PORTIONER

600 g gös
smör
flingsalt och peppar
50 g smör
gräslök 

Sallad:
1 fänkål
1 äpple
1 knippe rädisor
ca 125 g rättika
2 blodapelsiner
½ burk inlagd ingefära (sushi ginger)
två nävar vattenkrasse eller maché 

Citrusvinaigrette:
¼ dl rapsolja
saften från ½-1 citron
2 tsk honung

  1. Gör salladen på ett fat. Hyvla fänkål, rädisor, rättika och äpple tunt, gärna på mandolin. Skiva blodapelsinen och blanda ihop allt.
  2. Gör dressingen och mixa rapsolja, citronsaft och honung och häll över salladen.
    3. Skär gösen i portionsbitar, byxa fisken och leta efter ev ben. Krydda med salt och peppar. 4. Hetta upp smör i stekpanna och stek fisken på medelhög värme, några minuter på varje sida.
  3. Lägg i smöret i en kastrull och bryn det till gyllenbrunt, inte bränt.
  4. Lägg upp fisken på ett fat, ringla över brynt smör på fisken och servera med salladen.