Den här salladen gjorde vi alltid när jag jobbade på en svensk restaurang i New York. Kombon av den fräscha melonen, syrligheten från limen, chili, vitlök och den grillade hummern är oslagbar. Självklart kan man även göra den på kokt hummer, men då får man inte den rökiga smaken. En storfavorit som är lika härlig på sommaren som till nyårsafton.

4 Portioner

2 färska råa humrar

½ galiamelon

½ cantaloupemelon

2 avokado

1 knippe salladslök

½ mild röd chilifrukt

1 kruka koriander

Saft av 1 limefrukt

3 msk olivolja

Flingsalt

Svartpeppar från kvarn

  1. Tänd grillen och klyv hummern på längden, ringla på lite olivolja, salta och peppra och gnid in snittytan.
  2. Grilla humrarna i cirka 3 minuter på varje sida och lägg dem på ett fat.
  3. Tärna melon och avokado, strimla det gröna från salladslöken tunt, finhacka chilin och plocka korianderbladen. Blanda limesaft, olivolja, salt och peppar i en skål. Blanda med salladen.
  4. Skär hummerköttet i små bitar och blanda försiktigt ner det i salladen. Servera i cocktailglas

Taggar  glutenfri hummer laktosfri nötfri äggfri