Nutella kan man göra busenkelt själv utan tillsatser. Jag har alltid älskat chokladoch nötkräm, och det är grymt gott att breda på scones eller frukostmackan. Den här gör du enkelt själv, och det är en perfekt ”gå-bort-på-middag-present”.

1 BURK

175 g skalade, rostade hassel nötter

100 g mörk choklad av god kvalitet, 70 %

Skal och saft av 1 apelsin

3 msk honung

2 msk kokosolja

1 nypa flingsalt

  1. Mixa hasselnötter och mörk choklad fint i en mixer.
  2. Tillsätt rivet apelsinskal och saft, honung, kokosolja och flingsalt och fortsätt att mixa tills det går ihop och blir slätt.
  3. Häll upp nutellan i en glasburk och förvara svalt i kylskåp. Ta fram krämen i god tid före användning, eftersom den stelnar i kylskåp.

Taggar  glutenfri laktosfri thefreshfoodie vegan äggfri