Leilas Karamellpopcorn är otroligt enkla att göra och blir väldigt goda! Foto: Leila Lindholm

4 Popcornstrutar

  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk smör
  • 1 l popcorn (gärna varma)
  • 1 tsk smör igen
  • Majsolja
  • 1 påse majskorn = 8 dl färdiga popcorn
  1. Värm en kastrull med lite majsolja så att den blir riktigt het. Prova gärna med ett majskorn så man vet att den är varm nog.
  2. Häll i majskorn så att botten täcks. När det börjar poppa lägger man på ett lock. Salta efter smak när de är klara.
  3. Häll socker i en het stekpanna och låt smälta tills sockret får en karamelliserad ton. Rör så lite som möjligt så att det inte blir hårda klumpar. Tillsätt smör och rör ut.
  4. Tillsätt därefter popcornen och blanda dem väl med karamellen. Tillsätt lite smör igen och rör om. 
  5. Häll upp på en plåt med smörpapper och låt svalna.

Taggar  karamell popcorn