1 gurka

1 ask körsbärstomater
2 röda paprikor
¼-1/2 jalapeno, efter smak
½ klyfta vitlök
saft av ½ lime
1 burk (400 ml) kokosmjölk
3 dl naturell lättyoghurt

3 kvistar mynta

flingsalt

svartpeppar från kvarn 

Garnering:
400 g färska räkor, skalade
1 tsk hela kumminfrön
1⁄2 kruka koriander

  1. Mixa gurka, körsbärstomater, paprika, jalapeno, vitlök, limesaft med kokosmjölk, yoghurt och hackad mynta till en slät soppa. Salta, peppra och smaka av.
  2. Ställ in soppan i kylen så den blir riktigt kall.
  3. Rosta kumminfröna i en torr stekpanna.
  4. Skala, kärna ur och tärna gurkan och blanda med räkor och kumminfrön.
  5. Häll upp soppan i djupa tallrikar, toppa med räkblandningen. Garnera med koriander.