4 portioner

250 g färska haricots verts

2 blodgrape

4 snacksgurkor el. 1 smal vanlig gurka

2 avokado

500 g varmrökt lax

1 kruka koriander

2 dl kokosflakes

100 g mandelspån  


DRESSING

½ jalepeno chili

1 ½ msk palmsocker, kokossocker eller råsocker

2 msk fisksås

saft av 2 limefrukter  

  1. Koka upp en kastrull med välsaltat vatten.
  2. Skölj och gå igenom haricots verts och nyp av eventuella stjälkar som sitter kvar. Blanchera dem i cirka 1 minut så att de fortfarande är krispiga.
  3. Skala och skär ut filéerna ur grapefrukten. Pressa ur saften från inkromet i en skål och använd det till dressingen.
  4. Skiva gurkan på snedden i cirka 1 cm tjocka skivor.
  5. Skär avokadon i bitar.
  6. Bryt laxen i bitar.
  7. Rosta kokosflakes och mandelspån (rosta mandeln med lite flingsalt) i varsin torr kastrull.
  8. Finhacka jalepenon och blanda ingredienserna till dressingen med blodgrapen.
  9. Blanda allt utom kokos, mandel och koriander, dessa ingredienser blandar man i precis vid servering, så att de inte blir mjuka.

Taggar  bönsallad lax leilassupermat