4 portioner

4-6 kycklingbröst, filéer

1 medelstor zucchini, skivad

ca 500 g små tomater, gärna på kvist

Salt och peppar

Olivolja

Rivet citronskal från 1 citron, eko

Färsk oregano

Chermoula

2 msk paprikapulver, milt

2 msk spiskummin

1 msk flingsalt

4 vitlöksklyftor, finrivna

 ½ färsk röd chili

1 kruka koriander

1 kruka persilja

1 pkt saffran

1,5 dl olivolja

2 msk vitvinsvinäger

1 krm muskot

några varv med färskmald svartpeppar

  1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
  2. Blanda alla kryddorna till chermoulan en bunke och tillsätt finhackad chili, fint riven vitlök, vinäger, olivolja och finhackade koriander och persilja.
  3. Marinera kycklingbrösten och lägg dem på en ugnsplåt.
  4. Lägg de hela kvisttomaterna på ranka (med kvisten) på plåten. Skiva zucchinin och lägg den på plåten. Ringla över lite olivolja och rivet citronskal.Ugnsrosta kycklingen i cirka 20 minuter (beroende på storleken på filéerna).

Taggar  freshfoodie glutenfri kyckling superfood supermat