4 PORTIONER

2 butternutpumpor
3 msk olivolja
timjan

2 dl svarta belugalinser 
1 rödlök, i klyftor
2 vitlöksklyftor
rosmarin

4 st lammrostbiffar
1 knippe persilja, finhackad
3 vitlöksklyftor, rivna
olivolja
flingsalt
svartpeppar från kvarn

Till servering:
1 påse (70 g) babyspenat 
1 pkt (200 g) fetaost
1 dl skalade, rostade hasselnötter 
flingsalt
svartpeppar från kvarn
balsamvinäger 

  1. Sätt ugnen på 225 grader. 

  2. Dela och kärna ur pumpan. Skär pumpan i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och smaksätt med flingsalt och svartpeppar. Strö över lite timjan.
  3. Rosta pumpan i ugnen i 20-30 minuter, tills den fått en gyllene färg och är mjuk.
  4. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen och låt rödlöksklyftor, vitlöksklyftor och rosmarin koka med, som sedan lyfts ur igen.
  5. Gnid in lammrostbiffarna med persilja, vitlök, olivolja, salt och peppar.
  6. Stek biffarna på båda sidor tills de får färg. Lägg dem sedan i en ugnsfast form och sätt in i ugnen i 10 minuter, tillsammans med butternutsquashen.
  7. När biffarna är klara, låt köttet vila i 10 minuter. Skär sedan i skivor och salta på ytan.
  8. Lägg spenaten på ett fat, strö över linser, lägg på rostad pump, skivad lammrostbiff, fetaost, grovhackade hasselnötter och finhackad rosmarin. Smaksätt med flingsalt och svartpeppar. Servera med balsamvinäger.