Pajdeg
100 g smör
3,5 dl grahamsmjöl
½ tsk salt
1 dl mandelmjöl
1 ägg
1 burk ricotta
200 g getost
svartpeppar
½ ask körsbärstomater + 2-3 stora tomater
1 vitlöksklyfta, grovt riven
citrontimjan och dragon
flingsalt
olivolja

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör alla ingredienser till pajdegen i bakmaskin, precis så att degen går ihop. Låt vila i kyl i en halvtimme.
  3. Kavla ut på mjölat bakbord. Lyft över till en plåt klädd med bakplåtspapper eller silikonmatta.
  4. Blanda ricotta och getost i en skål och krydda med svartpeppar. Bred ut över pajbotten, men inte hela vägen ut.
  5. Dela körsbärstomaterna och skär de större tomaterna i grov bitar. Lägg över på pajen, riv över vitlök, salta och strö över timjan och dragon.
  6. Grädda pajen i ca 45-50 minuter eller tills den har fått fin färg.