Sushi lax, ca 400 g

Spice rub:
1 tsk rökt paprikapulver
2 tsk stötta fänkålsfrön
1 msk svarta sesamfrön
1 msk vita sesamfrön
flingsalt
svartpeppar
olivolja

Couscoussallad:
Couscous för 4 personer
en skvätt olivolja
1 paket saffran
1 tsk lantbuljong
salt
svartpeppar från kvarn
1 granatäpple
2 blodapelsiner eller gula apelsiner, filéade
en näve pekannötter

Myntayoghurt:
2 dl turkisk yoghurt
1 msk honung
en skvätt olivolja
salt
svartpeppar från kvarn
ett knippe mynta, finhackad

  1. Pensla fisken med olivolja runt om.
  2. Blanda ihop paprikapulver, fänkålsfrön, svarta och vita sesamfrön, flingsalt och svartpeppar och rulla filén i rubben.
  3. Hetta upp en torr stekpanna tills den är glödhet och halstra fisken några sekunder på varje sida.
  4. Koka couscousen enligt anvisningar på paketet tillsammans med lite olivolja, lantbuljong och ett paket saffran. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Skiva filén och lägg upp på fat tillsammans med couscous, pekannötter, granatäpple och apelsiner. Servera myntayoghurt till.