Leila.se
[ food and books for a sweeter life ]
Welcome Home är Leilas senaste bok! En inspirerande inredningsbok som du kommer ha glädje av länge! Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Welcome Home

Leilas senaste bok Welcome Home är ute i butik den 1:a oktober!

Welcome Home är Leilas stora inredningsbok med inspiration,

idéer och tips om hur du inreder ditt hem och gör det både praktiskt och levande. Boken är fylld av bilder och illustrationer från olika miljöer allt från klassisk kolonialstil till fransk romantik. Leila guidar dig till att hitta din stil och ger dig knepen för att skapa ett tidlöst hem fyllt av harmoni! Du får även tips på hur du på egen hand tapetserar, gör en sänghimmel, bygger smart förvaring, hänger tavlor och ljussätter ett rum.

Det här är en bok du kommer att ha glädje av länge – Welcome Home. 

Här kan du köpa boken!

BOKUS.COM

ADLIBRIS.SE


Hello cupcake!

Leila Lindholm bakar cupcakes och whoopies i sin nya fina bok Hello cupcake

I sin femte bok fokuserar Leila Lindholm på det pittoreska och söta livet och gör en bok som är full av cupcakes och är en ljuvlig liten presentbok. Hello cupcake! är fotograferad i Frankrike och som vanligt när Leila är i farten är den fullspäckad med fantastiska färger, cupcakes och pasteller. Boken är perfekt inspiration för alla som älskar att baka och planerar kalas både för stora och små.

Recepten är noggrant provbakade och är alla Leilas favoriter. Som många känner till vid det här laget är Leila ett stort fan av cupcakes. Hennes nya favoriter är trendiga whoopies som just nu är superpoppis i både Storbritannien och USA.

Whoopies som bakas på en cupcakeliknande smet påminner om franska macarons men är betydligt enklare att baka. De små kakorna fylls med goda frostings i olika smaker.

I Hello Cupcake! hittar ni cupcakerecept som Rabarber cheesecake cupcakes, Missisippi mud cupcakes, Choklad-och lavendel cupcakes och Nutella cupcakes. Ibland whoopiesrecepten hittar ni spännande Smore’s whoopies, Black and white whoopies, Hallonwhoopies och Peanut butter whoopies.

Följ med Leila in i hennes drömvärld och låt er inspireras!

KÖP BOKEN HÄR!

Fotografier av Wolfgang Kleinschmidt


Klicka på bilden för att bläddra!

One more slice

Leila Lindholms fantastiska bakbok One more slice vann första pris i tävlingen Svenska Publishing-Priset 2011!

One more slice är uppföljaren och andra delen av Leila Lindholms populära bakbibel A piece of cake. Boken tar vid där A piece of cake slutar och vi får reda på hur man bakar sitt eget surdegsbröd, lyckas med hembakad pizza och hur man gör sin egen pasta från grunden. Leila lär dig också att baka fantastiska pajer bläbärspaj, Twin Peaks cherry pie. Vi får mängder av smarriga recept i kapitel som Boulangerie, Pannkakor och våfflor, Say cheesecake!, Pizza amore, Ciao Tortano, I scream icecream, Brownies and blondies, Pasta pronto och American pie. Precis som i förra boken är det genomgående grundrecept som enkelt förvandlas till många olika smakvarianter. Alla kan hitta sin egen favorit bland Leilas välprovade favoritrecept. Leila bjuder också på massor av tips och läsning för den som vill utvecklas och lära sig smarta knep i köket, oavsett om man är en van hemmabagare eller nybörjare. I One more slice finns närmare 200 recept som passar året runt till både vardag och fest!

KÖP BOKEN HÄR!

Fotografier av Wolfgang Kleinschmidt


Klicka på bilden för att bläddra!

A Piece of Cake

A Piece of Cake är en komplett, grundläggande och färgstark bakbok fylld av Leilas läckra recept på allt från småkakor, mjuka kakor och tårtor till matbröd och knäckebröd...

Nya spännande bakverk som chocolate cupcakes, New York blueberry cheesecake och kola- och pekannötspaj varvas med klassiker som mormors goda kardemummaskorpor och nio olika smaksättningar till en vanlig sockerkaka. Briocher, fougasse från Provence, surdegsbaguette och nio sorters scones varvas med hurtbullar, danskt rågbröd, Leilas goda lingonlimpa och turbosnabb filmjölkslimpa. Dessutom finns tips på hur man bakar utan ugn.

Boken passar för såväl vana hemmabagare som nybörjare. Liksom i Leilas tidigare böcker är recepten enkla och pedagogiska att följa. Tycker du om att baka lika mycket som Leila då har du här en fantastisk bok fylld av Leilas bakverk.

I första hjälpen i köket kan man läsa om varför degen inte beter sig som den borde. Svar finns på frågor som:   Varför är kakan platt som en pannkaka? Varför smular sig småkaksdegen? Varför är brödet fullt av stora luftbubblor?

KÖP BOKEN HÄR!

Fotografier av Wolfgang Kleinschmidt

"Underbar bakbok av lika underbara Leila" - Elle Interiör.

"Look out for Leila's fantastic new baking book" - Delicious Magazine.

"Förföriska kakaor och lustfyllda bilder" - Femina.

"Tempting recipes, perfect for an alfresco afternoon tea with friends" - Food & Travel Magazine.

"Underbart. Bjud hem någon på nybakat!" - Aftonbladet.


Klicka på bilden för att bläddra!

Leilas Guldkant på vardagen

Här delar Leila med sig av sina bästa rätter, alla med hennes färgstarka och personliga touch!

Leilas recepte är enkla och pedagogiska, men gjorda med finess. Här finns bjudmat som passar för alla tillfällen – släktmiddag med farmor, grillfest med kompisarna, karaokekväll med arbetskompisarna eller en härlig långfrukost. Ett helhetstänk kring måltiden genomsyrar boken och varje kapitel har sin speciella stil. I till exempel Belissimo är det italienska smaker som serveras, i Barbeque finns en exotisk flirt i de grillade rätterna, i Släktmiddag gäller klassiska smaker som helstekt entrecote med rödvins- och chilisås och i Kitchen Kitch råder amerikanskt 50-tal med mat som hamburgare, revbensspjäll och coleslaw. Här finns också ett avsnitt med goda tilltugg och drinkar som passar till cocktailpartyt. Här får du även följa med när Leila bakar devil´s food chocolate cake och hennes fantastiska frozen cheesecake.

Utöver recepten finns förslag på hur man tar genvägar i köket och tips på ätliga presenter att ta med när man går bort på middag, som till exempel eget kryddsalt, hälsomüsli eller en egen nöt- och chokladblandning.

Att samlas och umgås kring mat ska vara roligt, spontant och avslappnat – varför slå knut på sig själv i köket i onödan? Leila Lindholm spinner vidare på samma tema i sin nya kokbok. Här finns gott om förslag på festliga menyer att bjuda vännerna på och andra recept som sätter guldkant på vardagen. Tips finns också på uppläggningar, bordsplaceringar, goda drinkar och ätliga presenter att ta med när man själv blir bortbjuden på middag.

KÖP BOKEN HÄR!

Fotografier av David Loftus


Klicka på bilden för att bläddra!

Leilas Middagstips

Leila Lindholms första bok!

Leilas Middagstips är en färgstark kokbok med ett enkelt innehåll. Den röda tråden är att en god middag inte behöver innebära timmar i köket eller långa inköpslistor. ”Varför krångla till det?” menar svensk-marockanska kocken Leila Lindholm, som under 2004 bland annat är middagstipsare i TV4. Hennes mat är enkel men aldrig tråkig. Med smaker från hela världen. Ravioli med salvia och vanilj, mexikansk majssoppa, thaistekta räkor, ingefärsglass ...

Leila ger oss cirka 60 recept och delar in sin mat i olika kategorier: mat för hela familjen, solomat, bjudmat och mat för extra hälsomedvetna. Och så lite tapas, drinkar och paradkakor och härliga efterrätter.

Denna matfantast tar gärna till halvfabrikat för att underlätta matlagningen. Även hon kan känna sig oinspirerad och ha frustrerande stunder på Ica. Därför blev det ett kapitel till – smartmaten – med superenkla middagar där basen är helkonserver och halvfabrikat. Enkelhet gäller även för bjudmaten. Hellre mat med spännande, annorlunda smaker, än något dyrt och svårlagat, som i de flesta fall ändå misslyckas och skapar ångest.

En lagom stor bok för köket, rikt illustrerad med färgbilder på såväl mat som miljöbilder från Leilas eget kök.

KÖP BOKEN HÄR!

Fotografier av Wolfgang Kleinschmidt och Magnus Fond