Klicka på bilden för att bläddra!

Taschens New York Hotels, Restuarants & Shops

By Angelika Taschen (Taschen)

 

När jag åker till storstäder gör jag alltid min hemläxa innan jag sätter min på planet. Nyckeln till en lyckad stortstadsvistelse är bra research och restaurangbokningar. Det låter kanske tråkigt men lag lovar att det har man igen senare! Det underbara förlaget Taschen har givit ut ett flertal snygga guideböcker bla denna stora tunga coffetable bok som inte lämpar sig att ha med på resan. Däremot är den perfekt om man vill planera vart man ska bo, äta och shoppa i det stora äpplet! Men hon är inte den enda som skrivit New York guider… det har ju även lilla jag gjort.

Hitta fler roliga böcker på http://www.taschen.com


Klicka på bilden för att bläddra i boken!

Picture Perfect – Designing the New American family home

By Scott Sanders (Pointed Leaf Press)

Jag är helt besatt av inredning och kan ägna timmar åt att bläddra i inredningsböcker för inspiration. Eller faktiskt handlar det nog mer om dagar och år för det är min stora passion i livet utöver min familj och matlagningen såklart!  Boken Picture perfekt hittade jag på Bergdorf and Goodman i New York och de handlar om hur en inredare arbetar steg för steg. Man får även se hur rummen i huset han inreder växer fram steg för steg. Stilen är klassisk, amerikansk och tidlös.


Martha Stewart’s Baking handbook

By Martha Stewart (Potter)

Martha Stewart har gjort en uppsjö av bra böcker inom matlagning, bakning, dekorationer och pyssel. Den här boken gör en djupdykning i bakningens värld. Jag kan i och för sig tycka att hennes recept ibland är lite väl avancerade men hennes böcker är alltid inspirerande med snygga bilder och roliga recept.


Island Life

By India Hicks

Den före detta fotomodellen India Hicks har ett fantastiskt hem i Västindien som hon visar upp i boken Island life. Stilen är typisk Ralph Lauren style och det är kanske inte så konstigt eftersom det råkar vara så att India är Ralphs Laurens egen ”musa” eller ”inspirationskälla”. Om man har ett hus vid havet finns det mycket idéer att plocka ifrån denna vackra bok om inte, dröm dig bort till varmare breddgrader…


Klicka på bilden för att bläddra i boken!

Great escapes North America

By Shelley–Maree Cassidy (Taschen)

Funderar du på att resa runt i Nord amerika? Inte, nä det gör väl kanske inte jag heller men man kan ju alltid drömma! Den här boken boken är 1 av en hel serie böcker av great escapes. (Taschen) jag har även Great escapes afrika hemma på soffbordet. I böckerna hittar man grymma små hotell och get aways.

Jag har satt post it lappar dit jag ska resa när jag blir rik…


Klicka på bilden för att bläddra i boken!

Coastal style

By Sally Heyden & Alice Whately (Ryland, Peters and Small)

Jag bor i ett hus vid vattnet, då blir man väldigt sugen på att inreda som i den här boken. Speciellt på sommaren förstås men man får en hel del inspiration även denna årstid! Den här boken har jag nästan bläddrat sönder sen jag köpte den.

Ett måste i bokhyllan!!


American BAR

By Charles Schumann (Abbeville Press)

American Bar är min favorit bland drinkböcker. Här hittar man de flesta klassiska drinkar men även bartendern Charles Schumann egna tillskruvade cocktails. Boken är liten och tjock i formatet, och smidig att ta med sig. Den innehåller snygga illustrationer och ett perfekt litet drink-lexikon att ha hemma i bokhyllan. Jag älskar den!


Vanity Fair Portraits

By Vanity Fair (Abrahams)

Tidningen Vanity Fair har gjort sig kända för sina vackra porträtt på kända personer. I deras stora tjocka coffe-table-book hittar man bilder av världens främsta mode/porträtt fotografer Bla av Herb Ritts, Annie Leibovitz och Mario Testino.

Bästa boken att ha på sovbordet!